PEMINAT AKU...haha

SILA TINGGALKAN LINK DI SINI

bukti aku kaki facebook....haha

Sila Klik LIKE

Monday, July 25, 2011

MEMANG USM UNIVERSITI TERBAIK? SO, KO PEDULIK HAPA?

ok..salam u'ollzzz..da bersarang giler blog aku..memang tak sempat nak update..bizi menghandle ekspo konvokesyen.

tp malam ni aku gagahkan jugak nak menaip sesuatu. the reason is, aku sangat BENGANG dengan statement sorang minah ni ( dah la orang johor..pt ya'ani) yang telah mengkritik secara terang-terangan USM ni mcm bagus  sangat.

berikut adalah entry beliau:


bgos sgt ke USM????!!!

phewww..anak2 mama..nt jgn msuk usm ea..
ishhh,xngaku anak lau hg pa blajaq situ...
product x bkualiti! huh~
kurang ajaqqq dtg tmpt org..
haallloo~~ even korg rangking 1st pon,doesnt means korg bole kutuk n hina2 kitorg...
pluss, KURANG HAJAARRRRR dgn kitorg!
bodoh sgt ke ktorg msuk uum??
yg korg duk kutuk2 kitorg bodoh msuk sini?? hallooo..stkt 1st ranking bukan kooo yg mnaikkn bek x pyh nak bangga! sumpah,ko cm HARAMM J!
dammnnn!!! lepaskn kgeraman kt sini sb tuan sy x bg interact dgn dorg..kne ikut ckp tuan..
xnk jd kurg aja cm dorg.. tuan dorg x reti ajaq!! 

x tenag lah idup engkau ayue ishak!
juge kwn2 ko yg mghina kitorg! 
sumpah kau x tenang...
p/s: nak tegur kslhn org bole,tp bia lah dgn care yg berbudi bahasa..
x smua bnd org buat perfect..hormat event org,..tgur kkurgn with the right way~ oke murid2 usm smua??!!!



*****
untuk pengetahuan cik puan yang terlalu hebat ni..ya kami tahu..ada orang cakap kami memang tak layak untuk dapat status apex..ada uni lain yang lebih berhak..tp ad aku kesah? uni ko dpt ke ? aku nak tye ni.. kami yang ade title apex ni pon tak kesah sangat ngn title tuh..yang ko nak bangkitkan isu produk usm ni mcm bagus sgt tu kenapa? 

aku rasa kau memang ad niat lain kan nak bg ayat pedas kt situ? ala..cakap jela ko nak traffik ko tetiba naik mendadak sebab akan ramaila budak usm baca entry ko tuh kan? peliss la..nak sgt publisiti murahan ke? ni ke produk u ko? maaf* 

aku tahu kita ade hak untuk bersuara tapi ko takde hak nak HINA universiti kesayangan aku ni! kalau aku tak sayang xkan la aku ad kat usm skrg walaupon tga cuti sem 4 BULAN! 

kepada cik puan sape ntah...aku harap kau dpt bg keterangan memohon maaf secara terbuka kepada seluruh warga usm. untuk pengetahuan ko, isu ni bukan lagi jadi mainan share kat FB sesama kami..bahkan da jadi kritikan alumni2 usm.. FYI, usm da 42tahun bertapak kat malaysia ni..dah berjuta manusia lahir kat usm la..dah tak perlu nak cerita pasal produk usm..buat lenguh tangan aku menaip jer....

apa2 pon aku mintak maaf sebab bg aku semua universiti sama sahaja. ad kelebihan dan kekurangan masing2...jangan kan kerana seseorang yang ko rasa telah menghina dan mengkritik u anda, satu u ko nak blame. make sense sikit yer lain kali. harap2 kau amek iktibar perkara. 

dan untuk peringatan seluruh warga usm, jagalah nama baik u kita. jangan lah fikir kita ad sedikit kelebihan status, kita nak kerek..JANGAN! nanti kalau Allah murka, Allah tarik balik nikmat tuh...tak perlu nak hina universiti lain. 

apa-apa pon...semua ambil iktibar yer~~!!!!

3 comments:

ZaNaUs said...

org yg tulis kt blog kutuk2 tuh, cm xmatang je hah. ye dok?? kata berbudi bahasa. tulis n expose terang-terangan tuh, cmne pulak. kn, akmal kn. macam2 manusia neh. kekadang, umo je matang, tp, fikiran xmtang2 jugak.

Musliha Akmallamka said...

betul.susah nak describe budaya zaman skrg ni..zaman open minded punya orang~

MasyitahHassan said...

huyoooo agak -agak aa..
~budi bahasa budaya kita~