PEMINAT AKU...haha

SILA TINGGALKAN LINK DI SINI

bukti aku kaki facebook....haha

Sila Klik LIKE

Tuesday, April 26, 2011

Nak buang boroi punya pasal.

yo! korang ade beli KOSMO tak hari ni..? kalau korang ad beli..maknanya korg ade bacalah tajuk utama dia..

JIJIK+JELEK+GELI

tuh je aku nak cakap.kalau korang belum baca..baca kat sini dan juga sini...

perlu ker kalau perut dah boroi, korang nak buang boroi tuh..? dah la gunakan taktik yang tidak sepatutnya..hadoyai...

[manusia memang tak pernah bersyukur dengan apa yang diberikan]

kesian aku tengok mangsa tuh..terus berparut kat perut, baik2 molek je perut tuh dengan keboroian, terus ad parut..isk33...

nak buang baoroi tuh..ada jalan yang lebih selamat la.

1) amalkan gaya hidup yang sihat. petang2 ke, pagi2 ke, amek la masa sikit..kita riadah..paling tidak dapat jogging satu round dua pon dah ok...petang2 tuh..bawak le anak bini tuh p main badminton ka, main bola ka, kaki bangku mcm aku ni pon takpa..asal kita berpeluh petang2 .... [bukan berpeluh makan tomyam kt sg dua ye]

2) makan jika perlu..kalau ikot nafsu, memang le ni jadik nya..BOROI. makan ala kadar sudah la..asal seimbang gizi kita..ni tak..makan [KFC] je selalu..apa nak jadi..kalau [desperate] pon nak gemuk...rasa mcm tak sesuai je kalau nak gemuk makan KFC kan..haha..[marah ammar kt aku jap lagi ni]

3)amalkan petua2 nenek moyang kita..orang cakap, mandi dulu baru makan, bukan makan dulu baru mandi..salah tuh..kurangkan minum minuman sejuk dan berkarbonat..banyakkan  minum minuman suam dan air kosong...

by the way, buat mereka2 yang teringin nak cuba buang lemak tuh..fikir2 le masak2...

ade sebab kita berbadan macam tuh...biala la manusia

[tak pernah lahir rasa syukur di hati]

yang kurus nak gemuk..yang gemuk nak kurus....hurrmm.........

3 comments:

suara emas said...

ehem. tak boroi ok!!!

Musliha Akmallamka said...

haha..

COTTON LADY said...

OREO MCFLURRY.okei tetbe je~jgn bce jer bwat skali yer.hidup sihat.