PEMINAT AKU...haha

SILA TINGGALKAN LINK DI SINI

bukti aku kaki facebook....haha

Sila Klik LIKE

Monday, June 20, 2011

1st Day Gerak Kerja Convex Fasa 1.

Alhamdulillah.

Hari ni bermula satu lagi lembaran baru dalam hidup aku, satu lagi langkah baru dalam karier aku di USM. huhu. 1st of all, aku sangat terkejut+teruja+takut dengan jawatan aku sekarang dalam CONVEX 2011. Satu amanah yang perlu aku pikul bersama-sama dengan ketua aku, dan segala rakan sekerja yang lain. Terus terang aku katakan, sekarang ni hanya kesefahaman kesetiaan yang paling penting pada saat2 ini. Macam2 dah terbayang dalam kotak pemikiran aku sekarang, macamana dan apa akan berlaku kaau aku gagal melaksanakan tugas aku sebaiknya? argghh~aku hanya mampu berdoa pada Allah..agar segalanya akan berjallan dengan baik.

1st day, naothing much happen so far..(erk..betul ker??haha) bangun pagi dengan penuh semangat nak mulakan hari yang cukup indah tapi agar terkubur sikit bila mai ja kafe CG, kafe tutup, ada satu je bukak, tuh pon jual nasik lemak..haish..korang taw jela..aku ni kene sarapan setiap pagi plus aku tak makan nasi lemak..tapi disebabkan kelaparan pagi tadi..aku telan je..tuh yang mengantuk tengahari..aodyai..dah la mahal weyh..erk???termengumpat plak kan..huhu....hari macam2 kene buat. dan aku mula nampak kesusahan pressure dan segala bagai.walaupon ketua aku cakap, dia blur lagi..tp yang jelas aku memang dah nampak segala rintangan yang akan terjadi..hau33...

segala pelan tindakan, tarikh2 penting gerak kerja, pembahagian tugas terlaksana dengan baik...[baikkah?haha]..semuanya dijalankan dengan sistem berkerja sambil bergosip..wakakakaka..dalam banyak2 bahagian, kami la yang paling havoc kot td..dr meeting besar sampai la dalam bilik...berdekah-dekah ketawa...seronok sakan..hehe...Siap turun tapak projek yang banyak nyamuk dan serangga lain..kami redah je.kata-kata semangat tadi " kite ukoq jah"..haha...

Ni gambaq family KN tahun lepas.
by the way, aku harap sangat aku dikurniakan kesihatan yang terbaik sepanjang gerak kerja ni, biaq la letih pa pon kan, yang penting hati kena IKHLAS buat keja..huhu..ada gak kawan aku duk tanya, awat la hang duk rajin sgt tolong convex, bukan dapat apa2 pon...baik hang duk kampung tanam cili ad gak gaji..haha...
xpa la, actually aku sangat komited dalam department aku, YES! aku sayang KORIDOR NIAGA...aku masuk kali ni pon sebab aku sayang KORIDOR NIAGA...di sinilah aku belajaq segalanya, di sini jugak la aku mulakan karier aku dalam usm, di sini jugak lah aku kenai ramai kawan, sampai ada kawan aku cakap ka t aku, aku ni mal, semua orang kat usm ko kenal kan?..haha..xde lah..sikit2 je kot aku kenal...

akhir kata, nak ucap selamat bekerja buat semua warga CONVEX tahun ni..huhu... (:

p/s: esok nak bawak kamera lah..nak rakam detik2 indah bersama adik beradik KN..wee~

3 comments:

Nia Kmj said...

:D haha... basha basha!! jgn give up!

Musliha Akmallamka said...

thx..hee~terus semangat bila dpt semangat macam ni..hehe

Nia Kmj said...

haha... bgus2 :D