PEMINAT AKU...haha

SILA TINGGALKAN LINK DI SINI

bukti aku kaki facebook....haha

Sila Klik LIKE

Thursday, January 27, 2011

blog? untuk apa?

orang buat blog..saya pon nak buat jugak...
orang nak cerita pasal itu kau pon nak cerita pasal ini...
orang nak sampaikan tersebut...kau pula post sebegini...

fenomena blog sedang melanda diriku...
'penyakit' ini juga sudah berjangkit pada kawan2 saya...
semua ketagih buat entrie terbaru setiap hari...
tapi...
tahukah anda apa itu blog?
adam cakap blog ni tempat untuk cerita segalanya..tak kiralah..crita pasal diri..persekitaran, politik dan sebagainya...

kebanyakan orang cakap blog tempat untuk memberikan kita ruang untuk bebas bersuara..tapi bagaimana pula jika blogger disaman 6juta?

bagi saya, blog adalah tempat untuk bercerita..cerita apa yang saya alami..
cerita tentang perkara hidup aku..
cerita untuk mengongsi perkara yang aku tahu..
cerita pasal keadaan sekeliling...

ada orang suka blog walking, then follow blog itu, kemudian memaksa blogger lain follow merek kembali..
adakah matlamat asal blog untuk meraih siapa lagi ramai peroleh follower?
ada juga yang membuat blog untukmencari rezeki..
tak mengapalah..sumber rezeki juga kan...
bagi saya blog tak semestinya akan ada ramai follower..
bagi saya, makin ramai follower, makin kurang privasi kita untuk membuat post2 berbentuk peribadi kan?
walau apa2 pon saya sangat suka lihat perkembangan semasa kawan2 yang semakin aktif dalam blog..
sekurang2nya bertambah bahan bacaan saya setiap hari..huhu... :)

1 comment:

AesyaZealous said...

betul2..org follow kite then mengharap kita follow die balik.