PEMINAT AKU...haha

SILA TINGGALKAN LINK DI SINI

bukti aku kaki facebook....haha

Sila Klik LIKE

Tuesday, May 17, 2011

Antara Lelaki Tinggi dan Lelaki Rendah, Mana yang Lebih Perempuan Suka.?

Salam Kehijauan Alam.Keindahan Ciptaan Tuhan.
[mood baru balik dari berPICNIC di Gold Coast Sepang a.k.a Pantai Bagan Lalang]

korang tahu, aku seorang yang suka bizibody dan suka mengambil tahu perkara yang tak sepatutnya aku amek tahu. HAHA.

suatu hari, aku pernah tanya pada kawan perempuan seUniversiti dengan aku, Universiti mana, itu dirahsiakan sebab untuk menjaga nama baik Universiti tersebut. hehe. soalan aku berbunyi begini:

"antara lelaki yang tinggi dan lelaki yang rendah, mana perempuan lebih suka?"
soalan yang agak sakarstik. itu ayat pertama yang kawan aku jawab pada aku. aku terperanjatlah. aku ingat soalan bodoh2 jer aku tanya kan. rupanya ada something yang sangat sensitif di sini. kawan aku ni jawab la pada aku, sebenarnya, ketinggian bukan la sesuatu yang perempuan amek kisah sangat zaman sekarang ni, bagi kaum hawa ada benda yang lebih penting mereka nilai sebelum tertarik pada seseorang lelaki.

aku tak nafikan, aku pernah dengar statement ni, lelaki tinggi dan PERKASA lebih laris dalam kalangan wanita berbanding lelaki yang kurang inci rendah. dan satu benda lagi yang aku tak nafikan ialah lelaki zaman sekarang tak macam zaman dulu, sekarang makin ramai yang macho2, kacak2, hensem2 dan JAMBU. ya, lelaki sekarang ramai yang jambu. dress up pon bukan kemain lagi ~jaga badan bagai atau erti kata mudahnya ialah METROSEKSUAL lah yer...orang cakap lelaki melayu dulu2 tak lah hensem mana, tapi entah sinar UV jenis ape ntah yang dah ubah sedikit demi sedikit DNA lelaki melayu zaman sekarang sehingga menjadi begitu kacak dan mempunyai paras rupa elok sebaris dengan lelaki dari golongan berkulit putih yang lain. sebagai bukti, muncul lah kumpulan K-pop Malaysia.haa[yang ni takde kaitan pon.sumpah aku geli dengan kumpulan tersebut.]

tapi suatu perkara lagi yang merunsingkan ramai gadis2 cantik molek diluar sana yang dahagakan kasih sayang[chewahh] semakin menjadi dilema. kawan aku yang tadi tu, menambah, sekarang ni, susah betul nak carik lelaki yang STRAIGHT dan TULEN. kadang2 kami lihat, "wahhhhhhhhhhhh~~~!!! kacak nye abang ni..." tapi lepas selidik2 rupanya dia ni punya nafsu yang cenderung pada kaum sejenis. senang cerita GAY lah~haha...

kenyataan di atas aku terima dengan hati yang ikhlas. ya! evolusi sekarang memang banyak dah mencerminkan perkara ini. aku malas nak cakap banyak. kalau korang tak percaya, bukak Facebook, search je "KELAB GAY SELANGOR" [ni contoh je]. tengoklah berapa ramai fan club dia. bukan selangor je ok~ SEMUA negeri ada fan club sendiri. termasuklah NEGERI JOHOR. sedih aku. bukan sikit fans dia. dan bukan muka pecah lobang masing2..semua boleh pergi jauh la ayat budak zaman sekarang ni kan.

yang kedua, aku lihat sudah menjadi trend zaman sekarang ni lelaki kaya mencari anak ikan lelaki muda yang ada paras rupa. mungkin statement aku gak HOT..tapi aku sendiri pernah nampak lelaki yang agak berada berpimpin tangan dengan seorang lelaki muda ynag agak jambu. dan lelaki itu adalah seorang mahasiswa! sekali lagi aku. sedih. dammmn~~ya ALLAH..kau bukakanlah hati mereka ini supaya kembali kejalan yang benar. kepada mahasiswa sekalian, aku nasihatkan, janganlah terjebak kejalan seperti ini. even korang terdesak duit sekalipun, ada banyak jalan lain untuk mencari reeki yang HALAL. sedih aku.

budaya GAY hari ini makin menjadi2. ntah la apa yang dalam pemikiran diorang. ada yang cakap.."saya gay dan saya OK.." [izinkan aku nak mencarut] WHAT DAAAAAAAAAAAAAAAA...................FFF!!!!! [maaf teremosi sikit] . tak payah fikir pasal hukum ISLAM la wahai kaum Adam sekalian. Undang-undang Malaysia pon langsung tak benarkan hubungan sesama jenis ni. kalau nak sentuh hukum Islam lagi la.. tunggu masa je Bumi Malaysia ni nak terbalik macam kaum Nabi Lut...Nauzubillah~

untuk kaum hawa diluar sana, nasihat aku, korang ada family~korang nasihatlah sendiri family korang. janganlah mereka terjebak kepada gejala tak bermoral ini. aku rasa semuanya bermula dari keluarga. mungkin kalau korang nasihatkan sedikit family korang akan membantu menangani masalah ini. kalau tak semua, tapi mungkin akan sedikit mengurangkan la kan..at least keluarga korang tak la terlibat dalam masalah ni. dan kepada gadis2 yang masih single dan pernah alami masalah yang aku mentioned kat atas ni..ape susah2..aku ni single lagi.haha..insyaallah~hehe..PEACE!!!

[~waallahua'lam~]

10 comments:

Anonymous said...

entry xkne ngan isi.
sptutnyer antara laki gay ngan xgay mne lg pmpuan ske?

Musliha Akmallamka said...

ok..tq atas komen tersebut. :)

dayanakhairunnisa said...

act, laki yg gay tuh lah yg hot . hahahhaha

Musliha Akmallamka said...

day: are u sure...??? euuwwwww...
hahahha..geli geleman aku..hahaha....

Nabilah Najmuddin said...

jujur ye..sebenarnya, utk gadis yg tinggi, km hrp dpt seseorg yg lbih tinggi sbb rse terlindung mungkin...tp, itu cuma bonus klu dpt yg tinggi..fizikal yg elok tu cuma bonus je..yg penting agama n wawasan hdup...

Musliha Akmallamka said...

nabilah: betul tuh...aku cuba untuk mejaga dan menambah baik kualiti iman aku..insyaallah~

COTTON LADY said...

uuiissshhh dr isu tggi rendah tros ke gay2 ~pape pn people don't b so demand lar~mmg kiter ade create kepul2 awan,nk tu nk ni,tp xsume yg kter hrp dpt knknnnnkn,drpd rse jarum cucuk2 kat hati baek trime jer tak gitu kn amal~

Musliha Akmallamka said...

haha..betul gak~

hady nasution said...

entry x sama ngan tajuk.

Musliha Akmallamka said...

memang sengaja dilakukan.haha