PEMINAT AKU...haha

SILA TINGGALKAN LINK DI SINI

bukti aku kaki facebook....haha

Sila Klik LIKE

Sunday, May 8, 2011

Job Vacancy Here.

salam hari ahad yang masih tengah malam lagi.

isu hari ini ialah cuti semester. alhamdulillah selesai semester 2 pengajianku di Universiti Sains Malaysia, setahun oatau santifiknya sesidang telah berlalu...sehalanya berjalan dengan penuh duri ranjau. dengan merangkak menatihkan diri. aku gagahi diriku ini untuk berdiri diplatform ku sekarang.walaupon aku sedar aku tidak lagi mampu untuk teruskan. namun aku terpaksa. terpaksa untukmengahrungi realiti yang aku pikul selama ini. semoga dengan sedikit ruang hajat yang aku simpulkan dapat merubah sedikit sebanyak yang aku alami hari ini,. Insyaallah...

ok..entry ni bukanlah nak bersedih2..haha...cuti sem dah bermula bagi pelajar ijazah pertama seluruh IPTA..cuti empat bulan weiii~~muai lar aku duduk rumah..haha..pada awalnya aku merancang nak bekerja cuti ni ..yela kan , cuti empat bulan kalau duduk wat lemak kat rumah je confirmlah mak aku bising...so, aku ingat nak kerja. ntahla..aku dok pikiaq dari arituh tak taw la nak reja pa nanti..haha..keluaq dah penang aku..hehe..sikit jah..baru blajaq lagi..hihi...

ini perancangan aku semasa cuti:

1) kerja kat sebuah minimarket kat tempat aku yang bernama 'Save n Save'. ayah aku cakap bos minimarket ni suruh aku datang interview. tapi akubelum sempat lagi nak pergi.

2) ajar tuisyen kat sekolah. ya, inilah bidang aku. aku sebenarnya minat nak jadik cikhu, tapi tak tahulah kenapa sejak aku lepas SPM, semua yang permohonan aku untuk melanjutkan pengajian dalam bidang pendidikan tak pernah berjaya..haha.. aku ingat nak ajar junior2 aku kat SMK Seri Menanti. arituh cikgu ada jugak ajak aku. tapi aku tak dapat nak confirmkan lagi.

masalanya di sini ialah, kalau aku nak kerja kat save n save tu, aku kena balik ke USM pertengahan Jun ini hingga pertengahan Julai. sebulan duduk kat USM, ada gerak kerja Convex fasa I. haaaaaa...korang tahu Convex tu apa..? 

Convex is stand for Convocation Expo. haaa..expo konvokesyen usm la.setiap tahun memang akan ada pesta mcam ni. memang meriah taw. ini kali kedua lah aku join. tahun lepas aku join sebagai penyelaras Koridor Niaga, portfolio aku bahagian tapak. dan tahun ni alhamdulillah aku diberikan kepercayaan sebagai Timbalan Pengurus I Koridor Niaga. huh~!seram aku dengan jawatan ni. ni la jawatan kedua terpenting kat jabatan aku..haish..semoga dipermudahkan segala urusan aku....

lepas tu, macamana an aku ank kerja.. celup2 je ade kat rumah. ntahla.. nak amek lesen kereta lagi kalau boleh cuti ni. duit mana nak cekauu...????? ni yang merunsingkan aku sekarang. 

yang penting sekarang .....aku nak kerja jugak !!!!!!!!!!!!!!!!!

1 comment:

yana r said...

pe susahnya..pi keje sat.dpt la tambah duit poket nak dtg penang lagi.pastu nnt kat usm kalau x bz,sbtu or ahad amek lesen keta...alah u can do it la akmal.di mane ade kemahuan di situ ade jln.wakakakaka~