PEMINAT AKU...haha

SILA TINGGALKAN LINK DI SINI

bukti aku kaki facebook....haha

Sila Klik LIKE

Sunday, May 1, 2011

Seharian di Parit Buntar (Part II)

p/s: entri ini adalah sambungan daripada bahagian pertama.

[baca bahagian pertama]

lepas je solat maghrib di Masjid Titi Serong, kami pon meneruskan perjalanan untuk pulang ke USM..sebelum tu kami rancang nak makan char kuey teow kat parit buntaq [dekat ngn menara jam] .orang kata spesial..tak tahulah kan..tuh yang nak cuba...

masa nak hidupkan enjin kereta kancil kesayangan kami tuh, kak huda boleh pulak buat lawak kan,
      "kenapa kereta ni tak nak hidup? kak huda serius ni..."
serius..memang enjin dia taknak hidupkan..haha..masa tuh semua orang terdiam..tahu..semua dah cuak..haha..aku lak dalam hati [demmmmmmmm..aku nak makan char kuey teow lah!!!haha].. punya la gelabah masa tuh..masing2 bajet anak dara kan tak reti nak buat apa, call la si arul [padahal time tuh segan gila nak call, dah la tak nak singgah dulu sebelum balik ke USM kan]. nasib baik la kak huda tergerak hati nak bukak bonet enjin depan kan..g usik2 wayar bateri kereta tu, gidek punya godek....
.
.
.
.
.
.
.
...
.
.
..jeng-jeng-jeng-jeng-jeng...
.
.
.
.
vroom..vroom..vroom..vroom

yeay! enjin kereta hidup kembali..haha..terserlah raut wajah kegembiraan dihati memasingkan...[aku lak punya la gembira pasal kompom la dapat singgah makan char kuey teow tuh..haha...]

sampai kat parit buntar, kami pon singgah untuk menikmati charkuey teow tersebut..haha..jangan terkejut kalau aku balun 2 pinggan! [nasib baik cuma RM3 je sepinggan]...dalam makan char kuey teow tuh sempat lagik memasing bergosip la kan..pasal PADU, DPNC, kak huda lak nak cerita pengalaman mereka yang pernah makan kat sini dulu2...

kuey teow tersebut sangat sedap ok, seriusly [dengan nada serius].kalau tengok gambar tahu dah memang sedap. tak percaya? [baca ini:sila buka pada tab baru yer]...seirus sedap. udang dia besar2, kuah dia pon sedap walau masin sikit, tapi masin air rebusan kerang kot. memang nikmat lah..kalau la aku ni student USM-kampus kejut memang kerapla aku melantak kat situ kan.haha. dengan suasana pekan parit buntar yang SWEET gitteww..haaaaa...penang ade?

lihatlah udangnya tersebut! urrghh~menggoda, kalah lisa surihani taw,,hehe
perut dah kenyang.hati pon dah suka sebab lepas hajat.kami pon pulang.
sekali lagi nak hidupkan enjin...DEMMMMMMMMMMMMMM!!!!!!!!!!! tak hidup lagi..tapi kami tahu dah trick dia..haha..so, godek je la ape yang patut kan..haha..lepastu, apa lagi, kami balik la ke USM..dah malam sangat...

bila perut dah kenyang, hati pon senang maka mata pon mengantuk..masalahnya bukan kami yang ngantuk tapi driver kami yang mengantuk..haish~bahaya ni..[aku belum kahwin]. bagi mengelakkan rasa mengantuk driver kami, kami pon mulakan cerita masing2..termasukla kak kasa yang menceritakan kisah cinta nya masa darjah 5,,,hahaha..kantoi sudah....opsss tertulis tertaip la pulak kan kat sini..hehe...

tepat jam 10.07 malam kami sampai ke fajar harapan terindah ini.haha..balik bilik...terus je tdur..penat..

buat kalian yang baca entri ni:

1st: tq sebab baca yer..
2nd:maaf kalau rasa semak ngn iklan dari SAYS.my...orang kata, hidup kena pandai cari duit kan?haha
3rd:kalau agak2 tergoda ngan apa yang aku tulis taip ni, sila2 lah ke parit buntar yer..tak jauh mana pon..lebih kurang 45minit je dari USM. sungguh, anda akan seronok kalau ke sini.
4th:sila la klik pada 'LIKE' button kat bawah ni serta komen lah something yer~hehe..tq~

~ADIOS AMIGOS~

2 comments:

GreenHeart said...

tu la.. ajak singgah dulu, xnak....

Musliha Akmallamka said...

haha..kak kasa yg tak nak.ngeh3..